Virágpor 120g
A virágpor legfőbb hatásai :
|
|
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Szállítási díj: | 800 Ft |
Várható szállítás: | 2024. december 12. |
|
Leírás
100% Virágpor 120g (Kupás méhészet, termelői virágpor)
Mi is a virágpor?
A méhek által közvetlen a virágokról gyűjtött virágpor egy koncentrált táplálék, természetes produktum. A virágpor színe aszerint, hogy milyen növénytől származik, az aranysárgától a sötétbarnáig változik, de lehetnek benne fekete, piros vagy zöld színű szemcsék is. Íze édes, illatos, jellegzetesen szénaszagú.
A virágpor a szó legszorosabb értelmében vett fehérje táplálék. Szinte valamennyi, a szervezet számára alapvető fehérjét tartalmazza, köztük nélkülözhetetlen aminosavakat: hisztidint, triptofánt, metiomint, leucint, lizint, lubaminsavat, cisztint stb. A virágpor a 22 aminosav közül 20-at tartalmaz. Számítások és összehasonlítások alapján ma már bizonyított, hogy a virágpor annyi aminosavat tartalmaz, mint fél kilogramm marhahús vagy 7 tojás, vagyis 30 gramm virágporral a felnőtt emberi szervezet napi aminosav szükséglete fedezhető.
Jelentős mértékben tartalmazza főleg a „B” csoporthoz tartozó vitaminokat is: riboflavint (G vitamin), pridoxint (B6 vitamin), tiamint (B1 vitamin), nikotinsavamidot, pantotensavat, valamint kevesebb „C” és „A” provitamint, folsavat és „P” vitamint.
Közel százféle enzimet és sok nélkülözhetetlen ásványi anyagot tartalmaz, ilyen például a vas, réz, kén, nátrium, kálium, kalcium, magnézium, mangán, cink, króm, nikkel, szelén, kobalt, lítium. Enzimjei közül a foszfáteazet, az amilázet és az intervázet kell megemlíteni. A lipidikus anyagok közül jelentősebb a cholesterol és a különböző zsírsavak, a szénhidrátok közül a monoszacharidok: a szőlő- és a gyümölcscukor.
Miért virágpor?
A virágpor nem gyógyszer, de aki fogyasztja, egy csodálatos gyógyulás lehetőségét ismerheti meg.
Az orvosokat a világon mindenütt egyre jobban aggasztják a gyógyszerek negatív mellékhatásai, ezért mind nagyobb mértékben térnek vissza a természethez és a tudományos eszközök igénybevételével újraértékelik a régi gyógyszereket.
Ma egyre gyakrabban ajánlják a virágport, mert természetes alkotóelemeit az emberi szervezet közvetlenül hasznosítja.
A virágpor közel fele emészthető fehérje. Teljes növényi étrenden élők számára szinte kötelező, hiszen pótolja - a vegetáriánusoknál sokszor tapasztalható helytelen étkezésből kimaradó - fehérjéket.
A virágpor gyógyhatásai:
A fehérje táplálkozási zavaroknál, májbántalmaknál, emésztési zavaroknál, mint étvágygerjesztő és serkentő, valamint vérszegénységnél ajánlják. Idült fehérjeleromlásoknál, mint májgyulladás, lelki és testi kimerültség eseteinél, lábadozó betegeknél is hasznos táplálék.
A virágpor nem csodaszer (de akár annak is nevezhetnénk), kedvezően hat az emésztőszervekre, a bélműködésre, hozzájárulhat az idegbajok, pszichikai depressziók, dülmirigy-bántalmak, cukorbaj leküzdéséhez, és elvesztett férfiasság visszaszerzéséhez.
Hatékony gyengeség, alultápláltság, immungyengeség esetén, szabályozza az emésztést - hatásos étvágytalanság, hasmenés és székrekedés esetén is - , segít májpanaszokon, serkenti az anyagcserefolyamatokat és a belső elválasztású mirigyek működését, elősegíti a vérképzést, csökkenti a koleszterinszintet, erősíti a szívizmot, segít a méregtelenítésben.
A virágpor 2,71-14,44% zsírt is tartalmaz, melynek mintegy 20%-a telítettlen. Egyes vitaminokkal keverve megakadályozza az érelmeszesedést. Így ezután a virágpor és a méz együttes fogyasztásával (ahogyan a méhek is táplálkoznak) a zsírok a mézben lévő szénhidrátokkal és cukrokkal együtt égnek el.
A virágpor gyomor- és bélbántalmaknál, különösen vastagbélgyulladásnál, hasmenésnél, székrekedésnél, igen jótékony hatású.
De pl. súlyos, idült székrekedést, aranyeret, melyeknél sok esetben a szokványos gyógyszerek hatástalanoknak bizonyultak, virágporral gyógyították meg.
A légzőszervek bántalmainál, (hörghurut, légcsőhurut, asztma) is pozitív hatást vált ki.
Franciaországban az influenzajárvány idején védőgyógyszerként, megelőzésre használják!
Hasonlóképpen sikeresen használható idegesség, magas vérnyomás, vérszegénység, köszvény gyógykezelésére is és az agyvérzés megelőzésére.
Guemes Diaz F. az Apiacta 1975. évi 1. számában a prosztata panaszokban szenvedő betegeknek ajánlja a virágporkezelést. Az általuk kezelt betegeknél 90 %-os sikert értek el, s erősen ajánlják, hogy ezt a gyógymódot vegyék fel az orvosi gyakorlatba.
Jótékony hatása a szépségápolásban is ismert:
A virágport már az ókorban is öregedés gátlónak tartották, kiváló ránckisimító hatása miatt. Gazdag tápanyag tartalma segíthet regenerálni és hidratálni bőrünket. A sárgás színű méhészeti termék a mézhez hasonlóan rengeteg olyan hatóanyagot tartalmaz, amelyre hajunknak szüksége lehet. Gyulladás gátló hatása miatt a kozmetika ipar gyakran használja bőrirritáció és ekcémás bőrproblémák estén is.
Alkalmazhatjuk hajpakolásként is, egyből a hajhagymákat erősítve vagy arcpakolást is készíthetünk belőle.
Virágporos arcpakolás: Egy kiskanál virágport keverjünk simára egy tojássárgájával vagy uborkalével, hagyjuk a pakolást 30 percig az arcon, majd mossuk le. Segíthet rugalmassá, feszessé,
Hogyan fogyasszuk?
A nyers virágpor finom, édeskés ízű, rendkívül tápláló szuperélemiszer, mely képes szinte minden szükséges tápanyagot megadni szervezetünk számára. Könnyen emészthető, melyet mézzel, gyümölcslével vagy vízzel elkeverve fogyaszthatunk. Fogyasztása gyermekeknek is ajánlott, mivel gazdag vitamin és ásványi anyag forrás. Egy egészséges felnőtt számára a napi ajánlott mennyiség 20 gramm, gyermekeknek 5-10 gramm mézben elkeverve. Érdemes a napi mennyiséget három felé osztani: reggel, délben és este fogyasztani.
Próbálja ki Ön is ezt a szuperélelmiszert!